Totaaloplossing in opslagsystemen

Bij MDO Group zetten we ons in om uw magazijnprocessen te optimaliseren. Voor onze klant, actief in de voedingsindustrie, hebben wij hun nieuwe magazijn ingericht met verschillende opslagsystemen, zoals automatisch gestuurde shuttle stellingen, doorrolstellingen, mobiele palletrekken en conventionele legbord- en palletstellingen. Dit project is in verschillende fasen uitgevoerd om een naadloze integratie te waarborgen. 

Fase 1: Mobiele palletstellingen

Fase 1: Mobiele palletstellingen

De kick-off van dit project was het installeren van de rails voor de mobiele stellingen, bestaande uit een mix van beton- en staalconstructies die als fundament dienen. De nauwkeurigheid van deze werkzaamheden was van cruciaal belang; een perfecte uitlijning garandeert een storingsvrije installatie van de mobiele palletstellingen, die op de rails gemonteerd werden om zo hele rijen stellingen gemakkelijk zijwaarts te kunnen verplaatsen. 

Deze fase werd afgerond met de technisch uitdagende elektrische aansluiting van de rails en rekken. Ondanks dat de bekabeling al klaar was, vereiste het aansluiten van het PLC-besturingssysteem zorgvuldige aandacht om de rekken functioneel te maken. Dit complexe deel van het project werd succesvol afgerond door ons team, waardoor de mobiele stellingen naar behoren in gebruik genomen konden worden. 

Fase 2: Shuttle stellingen

Fase 2: Shuttle stellingen

Na de succesvolle afronding van de eerste fase, lag de focus op het implementeren van conventionele palletstellingen en automatisch gestuurde shuttle stellingen. Deze technologie, met elektrisch aangedreven shuttles, kan de opslagcapaciteit maximaliseren, de orderverwerking aanzienlijk versnellen en de algehele efficiëntie van magazijnactiviteiten verbeteren. Een foutloze installatie van de stalen constructies was cruciaal om de ongehinderde beweging van de shuttles te garanderen.

Fase 3: Drive-in rekken

Fase 3: Drive-in rekken

De volgende stap in onze samenwerking met deze klant is het installeren van drive-in stellingen, ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden identieke producten. Deze systemen bieden niet alleen een hoge opslagdichtheid, maar ook snelle toegang tot de voorraad, wat bijdraagt aan efficiëntie en kostenbesparing in het magazijn. 

Fase 4: Doorrolstellingen

Fase 4: Doorrolstellingen

Als afronding van dit uitgebreide project zullen we doorrolstellingen implementeren, die uitermate geschikt zijn voor magazijnen met beperkte ruimte. Deze stellingen, werkend volgens het FIFO-principe, faciliteren een gestroomlijnd orderverzamelproces en zijn aanpasbaar aan diverse productkenmerken, waardoor ze een essentiële rol spelen in het waarborgen van productdoorstroming en voorraadbeheer. 

Totaaloplossing voor uw magazijn? Neem contact op met MDO Group!

Zoekt u ook een integrale oplossing die uw magazijn efficiënter, veiliger en productiever maakt? MDO Group staat klaar om u te voorzien van de expertise en technologieën die uw magazijn naar een hoger niveau tillen. Van doorrolstellingen tot geavanceerde shuttlesystemen, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact op met MDO Group en ontdek hoe wij uw magazijnuitdagingen kunnen omzetten in succesverhalen. 

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?