mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Algemeen

MDO Move realiseerde de afgelopen jaren heel wat industriële verhuisprojecten. Hiervoor werd er geïnvesteerd in opleiding van onze mensen, maar ook in de benodigde materialen zoals verhuiskarren en -dozen, bindmateriaal, hef-en hijstoestellen, transport en andere verhuistools.

Wij zijn de perfecte partner voor al uw professionele verhuizingen. Onze vakkundige consultants en projectcoördinatoren ontlasten u graag en nemen de regie van A tot Z in handen zodat u minimale hinder ondervindt in uw dagelijkse werking. Een sterk uitgeschreven voorbereiding, interne opvolging en communicatie met de klant staan hierbij centraal.

MDO Move is gespecialiseerd in verschillende types van logistieke ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. We verzorgen daarbij niet enkel de fysieke verhuis van uw magazijn, maar trachten een totaaloplossing aan te bieden.

Dit omvat onder meer:

 • Verhuis van goederen en grondstoffen (met of zonder opslageenheid)
 • Demontage, verhuis en montage van uw opslagsystemen (zowel statische opslagsystemen zoals palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, etc. alsook dynamische opslagsystemen zoals verticale liftsystemen, mobiele rekken, etc.)
 • Dataverhuis gekoppeld aan uw magazijnen (bv. implementatie voorraadbeheersysteem, WMS)
 • Verhuis en installatie van machines (productiemachines, hef -en hijstoestellen) en gereedschap (elektrisch, mechanisch, hydraulisch)
 • Elektrische voorzieningen (af- en aankoppelen van uw systemen en de bijhorende bekabeling) via onze zusterfirma MDO Utilities.
 • Verhuis en inrichting van uw kantoren (meubels, computers, printers en andere kantoorartikelen)

Daarnaast kan u ook steeds beroep doen op onze diensten voor de projectbegeleiding en advies van uw eigen (verhuis)projecten.

Kortom, we zorgen ervoor dat u volledig operationeel bent op uw nieuwe locatie!

VOORBEREIDING VERHUIS

Bij elk type project is het belangrijk om de afweging te maken tussen de tijd die je spendeert aan de voorbereiding van de verhuis en de effectieve fysieke verhuis. Het spreekt voor zich dat een goede voorbereiding cruciaal is voor een vlot verloop van de verhuis.

Het allereerste dat dient te gebeuren is het opruimen van het huidige magazijn. Alle dode stock en beschadigde onderdelen dienen zoveel mogelijk verwijderd te worden uit het magazijn.

Daarnaast is de artikelidentificatie, het labelen van de artikels en de locatiebepaling uiteraard ook een belangrijk onderdeel. Hoe meer dit op voorhand in orde is, hoe vlotter de effectieve verhuis zal verlopen.

Stel jezelf de vraag hoe je dit wilt aanpakken. Hierdoor kan je veel tijd winnen tijdens de effectieve verhuis én zal het project efficiënter verlopen. MDO Move kan u bij deze voorbereiding zeker assisteren!

TRANSPORT

Wij voorzien steeds een aangepaste vorm van transport op maat van uw project. Afhankelijk van hetgeen verhuisd dient te worden, gebruiken wij verschillende hef- en hijstoestellen (heftruck, reachtruck, schaarlift, verreiker, etc.) en voorzien wij een camionette, meubelwagen of oplegger.

Voor meer industriële toepassingen en de verhuis van machines is er meer uitzonderlijk transport nodig. Via onze pick-and-carry hijskranen verhuizen wij uw zwaarste machines. Dit zijn mobiele kranen die met de last aan de haak kunnen verrijden.

MDO Move Info Verhuis 1 Lifting equipment2

Verhuur Verhuistools

Indien u zelf tijd en mankracht heeft om uw verhuisproject aan te pakken, maar niet over de nodige verhuistools beschikt, kunt u deze huren bij ons.

Wij bieden o.a. aan:

 • Verhuiskarren
 • Verhuisdozen (kunststof, stapelbaar)
 • Verhuiscontainers (staal)
 • Bindmateriaal (staal, kunststof, katoen)
 • Meetapparatuur (GeoMax laser, dimensiescanner, volume-mal)
 • Labelprinter
 • Foto-box en -app
 • Weegschaal
Verhuisdoos TP Fotos verhuiskar vb

Creatie Tijdelijk Magazijn

Om tijdens uw verhuisproject zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken en uw dagelijkse werking niet in het gedrang te brengen kan MDO Move een tijdelijk magazijn voor u creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe we dit tot stand kunnen brengen.

We kunnen tijdelijke statische opslagsystemen monteren (pallet- of legbordstellingen) in bv. een tijdelijke opslagruimte of een tent dichtbij uw firma. Na de verhuis of reorganisatie demonteren wij deze statische stellingen terug.

We kunnen eveneens een tijdelijk magazijn opbouwen aan de hand van onze mobiele rekken (b 1350 x d 550 x h 1900. Deze verhuiskarren zijn opgebouwd uit een onderstel, 4 stijlen en een aantal legborden naar keuze. Elk mobiel rek kan in totaal een belasting dragen van 1000 kg (150 kg per legbord) en de hoogte van de niveaus kan zelf bepaald worden.

MDO Move Info Verhuis 2

Wij kopiëren de goederen op uw (legbord) stellingen als het ware naar onze mobiele rekken. Deze doen dan dienst als tijdelijk magazijn, aangezien de stock op deze manier raadpleegbaar blijft terwijl wij uw opslagsystemen en/of andere zaken uit uw magazijn verhuizen. Indien u dit tijdelijk magazijn voor een langere periode wenst te gebruiken, kunnen wij u eveneens assisteren bij een correcte etikettering van de locaties en artikelen. De goederen kunnen tenslotte heel eenvoudig verplaatst worden met deze verhuiskarren.

Naast onze mobiele rekken hebben wij eveneens stalen verhuiscontainers ter beschikking. Deze magazijntoepassing is o.a. heel handig bij het verhuizen van langgoed of lades van verticale liftsystemen. Door stalen buizen in de voetjes te bevestigen is het perfect mogelijk om de containers op elkaar te stapelen, waardoor u veel verschillende zaken boven elkaar kunt stockeren en op deze manier veel plaats kunt besparen.

Verhuiscontainer TP

Verhuis Statisch Magazijn

Statische verhuis 2

Met een statisch magazijn bedoelen wij een magazijn dat ingedeeld is met statische opslagsystemen, zoals palletstellingen of legbordstellingen.

Een verhuis van een statisch magazijn kan zowel de verhuis van de opslagsystemen op zich (demontage-verhuis-montage) als de verhuis van de goederen betekenen.

Deze verhuis is met andere woorden de meer conventionele vorm van verhuizen, waarbij opslagsystemen én producten van de ene locatie naar de andere worden verplaatst zonder bijkomende bewerkingen.

Dit is vrij ruim en toepasbaar op verschillende sectoren:

 • Archief
 • Bibliotheek
 • Scholen
 • Kantoren - ICT
 • Zorgsector : ziekenhuizen, labo’s, rusthuizen, apothekers
 • Beursstanden
 • Culturele sector : evenementen, kunst, theater, …

Verhuis Dynamisch Magazijn

Een dynamisch magazijn is een geautomatiseerd magazijn (bv. een verticaal liftsysteem, miniload- of pallet shuttlesysteem), die in vele gevallen aangestuurd wordt door een softwareprogramma (bv. WMS – Warehouse Management System).

Bij de verhuis van zo’n type magazijn dienen we naast het verhuizen van de opslagsystemen en artikelen ook rekening te houden met het locatie- en voorraadbeheersysteem.

Er vindt immers zowel een fysieke verhuis als een dataverhuis plaats. In eerste instantie dient er aandacht besteed te worden aan een nieuwe locatiebepaling, maar eveneens aan de artikelspecificaties.

Shuttle systemen

Er komt hier dan ook heel wat bij te kijken:

 • Productidentificatie en -fotografie (a.d.h.v. onze foto-box en -app)
 • Volumebepaling (grootte, gewicht, inhoud)
 • Locatiebepaling (optimale ruimtebesparing)
 • Inventarisatie (stocktelling)
 • Data-input (artikelspecificaties, parameters, implementatie WMS)
 • Advies stockbeheer & picking (Vast, choatisch, Fifo, Lifo,…)
 • Labeling (barcodes, QR-codes, labelstrips, magneten,…)
Dynamische verhuis

Statisch naar Dynamisch Magazijn

20191203 114845 1

Tegenwoordig worden meer en meer magazijnen uitgerust met dynamische opslagsystemen. Dit bevordert de automatisering in magazijnen en zorgt veelal voor een significante ruimtebesparing, aangezien artikelen in de hoogte worden gestockeerd.

MDO Move kan u assisteren bij de invulling van deze automatische magazijnen, zoals bv. een verticaal liftsysteem of een stellingbedieningsapparaat (miniload- of pallet shuttlesysteem).

Het transformeren van een magazijn met statische opslagsystemen naar een magazijn met dynamische opslagsystemen dient volgens een weldoordacht proces uitgevoerd te worden. MDO Move heeft hiervoor een stappenplan uitgewerkt en verzorgt zowel de fysieke uitvoeringen de dataverhuis alsook de projectbegeleiding.

IMPLEMENTATIE VERTICAAL LIFTSYSTEEM

MDO Move kan u hierbij zijn diensten aanbieden en dit volledige proces in goede banen leiden. In eerste instantie kunnen wij u advies verlenen om uw magazijn volledig in kaart te brengen en het verhuisproces zo efficiënt mogelijk te doen verlopen. Hierbij zijn timemanagement, verslaggeving en opleiding een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. MDO Move kan het volledige project begeleiden door het ideale aantal mensen te voorzien op het juiste moment en de juiste plaats. Naast onze VCA gecertificeerde monteurs en verhuizers, bieden wij ook de nodige hardware om de verhuis in de praktijk tot een goed einde te brengen.

MDO Move staat ook voor een goed magazijnbeheer. Wij kunnen u helpen met de inventarisatie van uw magazijn en de indeling van uw verticaal liftsysteem. Na een selectie van uw huidige voorraad wordt uw stockbeheer in eerste instantie geoptimaliseerd door middel van productidentificatie en -fotografie, data-input en -verwerking. Onze magazijn- en verhuistools zoals meetapparatuur, labelprinter, weegschaal, volume-mal, fotoapparatuur en data-applicaties worden ingezet om het proces vlot te doen verlopen.

20200121 180355
20200121 180122

Het bepalen van het volume van ieder artikel helpt bij de optimalisatie van de indeling van het magazijn en het inzicht in het nodige indelingsmateriaal. Ieder artikel wordt voorzien van de nodige parameters en wordt dan gekoppeld aan een specifieke locatie. Hierdoor kunnen wij een gedetailleerd locatieplan opstellen dat garant staat voor de ideale indeling van uw verticaal liftsysteem. Hierna volgt de implementatie van de software en treedt het voorraadbeheer van de lift in werking.

Door uw magazijn op deze manier in kaart te brengen, is het mogelijk om dit systeem ook toe te passen op uw statisch magazijn. Op deze manier creëert u het optimale stockbeheer. Een gedetailleerd verhuisplan waarin elke stap van het proces duidelijk omschreven wordt, zal worden uitgewerkt door een van onze verhuisconsultants. Dit verhuisplan zorgt voor een optimale voorbereiding en is de rode draad doorheen het project.