mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Analyse van uw magazijn

Analyse magazijn

Onze consultants kunnen een analyse uitvoeren van uw magazijn en de eventuele pijnpunten in kaart brengen. Dit kan zowel gaan over uw opslagsystemen en de indeling van het magazijn als over het voorraadbeheer. Samen met u gaan zij op zoek naar de beste oplossing voor uw magazijn.

Optimalisatie van voorraadbeheer

  • Inventarisatie van magazijnvoorraad

Geen tijd om uw personeel vrij te maken voor de inventaris van uw goederen? MDO levert ervaren verhuizers om te helpen bij het tellen. Indien nodig kunnen onze consultants het volledige inventarisproject uit uw handen nemen.

  • Data-input en -verwerking

Nog geen digitaal magazijn? Onze professionele medewerkers helpen u bij het digitaliseren van uw magazijn. Wij brengen al uw magazijnartikelen in kaart en stellen een artikel- en/of locatielijst op. Hiermee houden wij rekening met alle specificaties van een artikel en de noodzakelijke parameters, die uw beheersysteem vereisen. Daarnaast kunnen wij u assisteren bij de identificatie van onbekende producten.

  • Data implementatie in ERP/WMS

Nadat wij de data verzameld hebben, helpen wij u bij de input van deze data in uw XLSX/WMS of ERP software. Afhankelijk van de software van uw beheersysteem kunnen wij de data ter beschikking stellen aan uw interne IT dienst of deze zelf implementeren.

Optimalisatie voorraadbeheer

Labelen van artikels en/of locaties

Binnen de logistieke branche is er een groeiende behoefte aan verhoging van de output en vermindering van orderpickfouten. Het aanbrengen van labels en etiketten zoals (bulk)locatieborden, magazijnlabels met kleurcodering, vloerframes of inventarisatielabels,... helpt om uw magazijn efficiënt te runnen. Bovendien worden labels en etiketten met barcode en identificatie steeds vaker gebruikt voor datacommunicatie in magazijnen en logistieke centra. Precies daarom is MDO een partnership aangegaan met ONE2ID, ontwerper en producent van labels voor de industrie en logistiek. Of u nu zoekt naar voorbedrukte kunststoflabels, magnetische etiketten, permanente of verwijderbare labels. Bij ONE2ID vindt u gegarandeerd de oplossing voor uw werksituatie en MDO Move zorgt voor een vakkundige installatie. Meer informatie? Neem gerust een kijkje in onze brochure!

Dimensionering artikelen

Naar aanleiding van automatisatie projecten en plaatsing van verticale liftsystemen, meten wij al uw artikelen op en registreren we de data in Excel of rechtstreeks in uw WMS/ERP software.

Visualiseren van stock

Foto’s nodig van uw handelsgoederen of wisselstukken?

Met onze foto-box en bijhorende foto-applicatie kunt u eenvoudig professionele foto’s maken van elk artikel. U kunt zelf de foto-box huren of onze ervaren mensen kunnen uw stock volledig visualiseren.